Cumhurbaşkanı Sezer'in 23 Nisan Mesajı
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
   » Cumhurbaşkanlığı
   » Cumhurbaşkanlığı
   » TBMM
   » TBMM
   » Başbakanlık
   » Başbakanlık
   » Hükümet, Bakanlar Kurulu
   » Hükümet, Bakanlar Kurulu
   » Siyasi Partiler
   » Siyasi Partiler
   » MGK
   » MGK
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

Cumhurbaşkanı Sezer'in 23 Nisan Mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER'in, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında "Türkiye Büyük Millet Meclisi, O'nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır." dedi

Değerli Yurttaşlarım, Sevgili Çocuklar,

Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 87. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimizdeki çok önemli bir dönüm noktası olan bu anlamlı günde sizlere sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Büyük Atatürk önderliğinde birlik ve dayanışma içinde, Ulus-Ordu bütünleşmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türk Ulusu'nun bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda tüm güçlükleri aşacağını kanıtlayan, sonuçlarıyla tarihin akışını değiştiren kahramanlık destanımızdır.

Atatürk, Anadolu'ya geçerken yalnızca bağımsızlığı ve yurdun kurtarılmasını değil, aynı zamanda kendine özgü değerleri bulunan, Ulusumuzun şanlı tarihine ve yüceliğine yaraşır yeni bir devletin kurulmasını da amaçlamıştır.

...

Türkiye Büyük Milet Meclisi, Yüce Önder'in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir.

Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir.

...

Yüce Önder, 'Bir millet, varlığı ve hukuku için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddî güçleriyle alâkadar olmazsa, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse şunun, bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz.. Millî hayatımız, tarihimiz ve son devirde idare tarzımız, buna pek güzel delildir. Bu sebeple teşkilâtımızda millî güçlerin etken ve millî iradenin hâkim olması esası kabul edilmiştir. Bugün bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Millî egemenlik...' sözleriyle ulusal egemenlik ilkesinin yaşamsal önemini ortaya koymuştur.

Bugün yöneteni ve yönetileniyle herkese düşen görev, 23 Nisan'ın felsefesine sahip çıkmak ve onu yaşatmaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, üstlendiği tarihsel görevle, parlamenter demokratik rejimin en güzel örneklerinden birini vermiştir.

Meclisimiz, Yüce Atatürk'ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yürütmüş, Cumhuriyet'i kurmuş, devrimlerin altyapısını oluşturmuş, Atatürk Cumhuriyeti'nin değiştirilemez nitelikleriyle sonsuza kadar yaşatılması, demokrasinin güçlendirilmesi, rejimin özünden sapma olmaksızın kurum ve kurallarıyla işlemesi, insanımızın hak ve özgürlüklerine kavuşarak onurlu bir yaşam sürmesi yönünde önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Lâik ve demokratik rejimimizin temel kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiş, varlığı ve en güç anlarda aldığı kararlarla umut ve güç kaynağı olmuş, geleceğimizi aydınlatmıştır.

Yüce Atatürk'ün anlatımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi, "Türk milletinin asırlar süren aramalarının özeti ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali" olmuştur.

Ve yine O'nun anlatımıyla "Türk milleti mukadderatını Büyük Millet Meclisinin kifayetli ve vatanperver eline tevdi ettiği günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitle istikbale yönelmiştir."

Bugün de, Türkiye Büyük Millet Meclisi, O'nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Değerli Yurttaşlarım,

...

Laik ve demokratik yapısı, ekonomik potansiyeli, zenginlikleri ve kazanımlarıyla, başarılı bir gelişme modeli oluşturan Türkiye, çağdaş dünya ile bütünleşmek amacıyla açılımlarını sürdürecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, niteliklerini, birliğini, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü koruyacak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini ödünsüzce yerine getirecek, Cumhuriyet'e inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır.

Meclisimizin bu süreçte büyük rol üstleneceğine, varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi aydınlatan, toplumumuza umut veren çalışmalarını, sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarını geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de kararlılıkla sürdüreceğine inanıyoruz.

Değerli Yurttaşlarım, Sevgili Çocuklar,

Sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren çocuklar, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlığımızdır.

Çocukların korkusuz bir dünyada, kardeşçe, kaygılardan uzak bir yaşam sürmeleri, çağdaş yaşamın tüm olanaklarından yararlanmaları ve sorunlarına çözüm üretilmesi, haklarının korunması ve sevgiyi temel alan çalışmaların amacına ulaşabilmesiyle olanaklıdır.

Doğdukları andan başlayarak çocukların sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, ruh ve beden sağlıklarının korunması, insanlık dışı davranışlardan ve şiddetten uzak bir ortamda yetiştirilmeleri, onların şiddet kültürünü değil, insanlık değerlerini özümsemiş kuşaklar olarak yaşama hazırlanması, hiçbir zaman savsaklanmaması gereken toplumsal bir sorumluluktur.

Çocukların çocukluklarını yaşayabilecekleri ortamlarda, sevgiyle yetiştirilmeleri, kuşkusuz Devlet'in yanı sıra, toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığını gerektiren bir konudur. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

Sevgili Çocuklar,

Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Yüce Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, 'bir bahtının aydınlığı'sınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." diyerek, Türk çocuklarına sonsuz güvenini vurgulamıştır.

Geleceğin güçlü Türkiyesi'nin kurulmasının çocukların elinde olduğuna inanan Yüce Önder, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram armağan ederek, sizlere sevgisini ve inancını anlatmak istemiştir.

Çocukluğunuzu en iyi biçimde yaşayabilmeniz için gerekli koşulları oluşturmak, sizlere kaygılardan, korkulardan uzak, sağlıklı ve kaliteli yaşam olanaklarını sunabilmek ve beklentilerinize yanıt verebilmek için çaba gösterilmektedir.

Sizler de, yakın gelecekte önemli sorumluluklar üstleneceğinizin bilinciyle, öğrenme ve araştırma isteğinizi yitirmeden, sunulan olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalı, sorumluluklarını önemseyen bir anlayışa sahip olmalısınız.

Türkiye Cumhuriyeti'ni siz çocuklarımıza ve gençlerimize emanet eden Yüce Atatük'ün sizlere verdiği değerin bilinciyle, O'nun yolundan ayrılmadan, ülkemize ve Ulusumuza yararlı yurttaşlar olabilmek için çalışmak en önemli görevinizdir.

Bu görevin tarihsel sorumluluğunun gereklerini yerine getireceğinize, elde edeceğiniz yeni başarılarla ülkemizin gelişip güçlenmesini sağlayacağınıza inancımız sonsuzdur.

Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Ulusu'nu ve yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklar olarak, çabalarınızla yarınlarımızın daha aydınlık olacağından kuşku duymuyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bizlere dünyanın bu güzel yöresinde bağımsız bir yurt, çağdaş bir devlet bırakan Yüce Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum."

T.C. Cumhurbaşkanlığı; 22.04.2007
İlgili Haberler
Cmhurbaşkanı'ndan Anneler Günü Mesajı
08.05.2010
29 Nisan 2010 Tarihli MGK Toplantısı
01.05.2010
Mehmet Ali Şahin Meclisin Yeni Başkanı Oldu
06.08.2009
2009 Yerel Seçimlerde partilerin oy pusulasındaki yerleri
24.01.2009
21 Üniversitenin rektör Ataması Gerçekleştirildi
05.08.2008
Key Ödemeleri 2 Hafta İçinde Yapılacak
20.07.2008
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi