İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
   » Cumhurbaşkanlığı
   » Cumhurbaşkanlığı
   » TBMM
   » TBMM
   » Başbakanlık
   » Başbakanlık
   » Hükümet, Bakanlar Kurulu
   » Hükümet, Bakanlar Kurulu
   » Siyasi Partiler
   » Siyasi Partiler
   » MGK
   » MGK
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

"Yabancı Doktor"dan vazgeçildi

Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği "zorunlu mali sorumluluk sigortası" oluşturulması; klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına izin alınmaksızın atama yapılması; yabancı doktorların Türkiye'de çalışması; anestezi teknisyenlerin ameliyatlara girmesini öngören maddeler kanun metninden çıkarıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplanan komisyonda, Cumhurbaşkanı Sezer'in 1. 2. 6. 7. ve 8. maddelerini Meclis'e iade ettiği, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu ele aldı.

Erdöl, Sezer'in iade gerekçesinin okunmasının ardından, kanunun, tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat taleplerinin karşılanması için "zorunlu mali sorumluluk sigortası" oluşturulmasını öngören 1. maddesi; klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına açıktan, atama izni alınmaksızın atama yapılmasını öngören 2. maddesi; yabancı doktorların da Türkiye'de çalışmasına imkan tanıyan 6. ve 8. maddeleri ile anestezi uzmanı bulunmadığı hallerde anestezi teknisyenlerin ameliyatlara girmesini öngören 7. maddesinin kanun metninden çıkarıldığını açıkladı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçesindeki ifadelerin çok etkileyici olduğu için "ikna olduklarını" ifade ederek, "Bundan sonraki cumhurbaşkanlarının veto edip etmeyecekleri kanunlara kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

Komisyon, yabancı doktorların da Türkiye'de çalışmasını öngören kanunun, Cumhurbaşkanı Sezer'in iade ettiği 5 maddesini, Sezer'in iade gerekçelerine katılarak kanun metninden çıkardı.

Komisyon Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, toplantının ardından gazetecilerin, "Sezer'in iade ettiği 5 maddenin neden kanun metninden çıkarıldığına" ilişkin sorusu üzerine, "Komisyon üyesi arkadaşlarımızın aldığı karar, Sayın Cumhurbaşkanının geri gönderdiği bu kanunu Meclis'te yeniden görüşmek değil" diye konuştu.

Şu an için kanunu yeniden gündeme almayı düşünmediklerini ifade eden Erdöl, "İleride belki yeni bir şekilde olabilir ama şu anda gündemimizde böyle kanun kalmadı diyebilirim" diye konuştu.

"YENİ BİR ÇALIŞMA YOK"

Cevdet Erdöl, geri gönderilen maddelerle ilgili ileride yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, bildiği kadarıyla Hükümetin yeni bir çalışması olmadığını söyledi.

Erdöl, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ı yanına çağırarak, bu soruya yanıt vermesini istedi.

Ünüvar da Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçelerine saygı duyduklarını ifade ederek, "Veto edilen yasa maddelerinin kanun metninden çıkarılmasını istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan kanun metinleriyle ilgili yeni bir görüşme olacak" dedi.

Komisyon Başkanı Erdöl ise yeni bir görüşme olmayacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Rapor çerçevesinde yaptığımız değişiklikleri, kanun metninden çıkarılanları ayıklayıp diğer maddeleri raporla TBMM Başkanlığına arz edeceğiz. Meclis Başkanlığımız o raporu Genel Kurulda okutacak ve onu oylayıp geçecek. Yani yeniden, Meclis'te kabul edilen, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından geri gönderilmeyen maddeler için Meclis'te ayrı bir oturum olmayacak."

"ÇIKARILMASINI UYGUN GÖRDÜK"

Müsteşar Ünüvar, "Hükümet bu kararından vaz mı geçti? Yabancı doktorlar gelmeyecek mi?" sorusuna, "Bugün itibariyle şunu söyleyebilirim: Geri gönderilen maddelerin kanun kapsamından çıkarılmasını uygun gördük" yanıtını verdi.

"Muhalefet kanunun görüşülmesi sırasında Sayın Cumhurbaşkanının iadesinde belirttiği hususları hep dile getirdi. Hükümetin bu kararı almasında ne etkili oldu? Ne ikna etti sizi?" sorusu üzerine ise Ünüvar, "Bugün itibariyle söyleyebileceğim bu kadar. Daha detaylı bir şey söylemeyeceğim" dedi.

"O KADAR GÜZEL GEREKÇE YAZMIŞ Kİ..."

Cevdet Erdöl ise aynı soruya şu yanıtı verdi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çok etkileyiciydi, onun için 'ikna olduk' diyelim. O kadar güzel gerekçe yazmış ki bende katıldım. Komisyon üyelerinin yetkisinde olan bir şey. Bir kanun maddesini yeniden görüşmek... Nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanı yeniden geri gönderiyor bir maddeyi, biz de bunu kabul edip ya da reddetme hakkına sahibiz. Bizim arkadaşlarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşlerine saygı duyarak madde metninden çıkartılmasını uygun gördüler. Bu, hukuki bir süreçtir, bunun fazla tartışılacak bir tarafı yok." Erdöl, bir gazetecinin, "Daha önce de bir çok yasa veto edildi, ama onlar aynen iade edildi" sözleri üzerine, "Bundan sonraki cumhurbaşkanlarının da demek ki veto edip etmeyecekleri kanunlara kendimizi hazırlıyoruz" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİMİYLE İLGİSİ YOK"

"(İade gerekçesinden ikna oldum) dediniz ama yabancı doktorların Türkiye'ye bazı kazanımlar getirebileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna Erdöl, şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle inanıyorum. Bir örnek vereyim: Siz çok üst düzey MR veya tomografi okuyan bir hekimsiniz. Orada dil ihtiyacınız bile yok, rahatlıkla okuyabilirsiniz. Yurtdışında çok ünlü bir cerrahsınız, ameliyatı gelip burada yaparak insanlara öğretebilirsiniz. Yurtdışından üst düzey gelecek hekimlerin Türk hekimliğine katacağı çok şey olacaktı.

14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu bayram nedir? Askeri Tıbbiye Şahanenin kuruluş yıldönümüdür. Onu yabancı bir kişi kurmuştur. Yabancıya Osmanlı paşası üniforması giydirmiş, unvanı vermişiz tıp fakültesi kurdurmuşuz.

Sezer'in iade gerekçelerine katılıyoruz ve bu maddeleri kanundan çıkarıyoruz. Daha fazla bizden açıklama beklemeyin. Elbetteki bizim de kendimize göre söylemek istediğimiz fakat söylemediğimiz çok şey var."

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına kaldı diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Erdöl, "Bu komisyon çalışmasının cumhurbaşkanı seçimiyle ilgisi yok" dedi.

TBMM; 08.03.2007
İlgili Haberler
Cmhurbaşkanı'ndan Anneler Günü Mesajı
08.05.2010
29 Nisan 2010 Tarihli MGK Toplantısı
01.05.2010
Mehmet Ali Şahin Meclisin Yeni Başkanı Oldu
06.08.2009
2009 Yerel Seçimlerde partilerin oy pusulasındaki yerleri
24.01.2009
21 Üniversitenin rektör Ataması Gerçekleştirildi
05.08.2008
Key Ödemeleri 2 Hafta İçinde Yapılacak
20.07.2008
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi