Yaşar Büyükanıt'ın Washington Konuşması
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
   » Genelkurmay
   » Genelkurmay
   » Kara Kuvvetleri
   » Kara Kuvvetleri
   » Deniz Kuvvetleri
   » Deniz Kuvvetleri
   » Hava Kuvvetleri
   » Hava Kuvvetleri
   » Jandarma
   » Jandarma
   » Sahil Güvenlik
   » Sahil Güvenlik
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

Yaşar Büyükanıt'ın Washington Konuşması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye'yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye'yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız" dedi. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace'in geçen yıl Türkiye'ye düzenlediği ziyarete cevaben ABD'de bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı. Orgeneral Büyükanıt, ABD'de yaşayan Türklerden oluşan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Büyükanıt konuşmasında, "Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi, anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkartamaz" dedi. ABD ziyaretinin önceden planlandığını ve bu planlar yapıldığı sırada ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısı gibi problemlerin bulunmadığını belirten Büyükanıt, ABD ile yakın ilişkiler çerçevesinde böyle bir ziyareti yapmakta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

"İleriye Doğru Tutarlı ve Sağlıklı Politika..."

"Şimdi, gücünü aldığımız Türk milletine, sizlere düşüncelerimi anlatmak istiyorum" diyen Büyükanıt, şöyke konuştu: "Bugün Türkiye, çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Daha önce de açıkça söyledim: Türkiye Cumhuriyeti, 1923'ten bu yana bu kadar büyük risk, tehdit ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmadı. Hududumuzda Irak sorunu var. Bu, komşuların, bölgenin ve ABD'nin sorunu. Irak sorunu, tek bir parça sorun değil. Irak'ın kuzeyi ayrı sorundur, bütünü ayrı sorundur. Bu bir gerçektir. Bugün Irak, bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunu kimse inkar edemez. Irak'ın kuzeyinde bir terör örgütü var. Bu, Türkiye'nin sorunudur, bölgenin sorunudur. Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili sorunu var. Kafkaslar potansiyel bir risk bölgesidir. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Diğeri, Türkiye'nin İran ile sınırı vardır. Orası da potansiyel bir risk bölgesidir. Türkiye bu kadar sorunla Cumhuriyet tarihi boyunca karşı karşıya kalmamıştır. Biz bu sorunlar varken, bu sorunları tek başımıza mı çözeceğiz yoksa uluslararası ilişkilerle mi çözeceğiz? Bu çok boyutlu bir durum. Türkiye'nin şu anda karşı karşıya bulunduğu sorunlar, maalesef kendi aralarında dokusal bir ilişki içindedir. Kuzey Irak ile Türkiye'deki terör sorunu, Irak'ın bütünlüğü konuları birbirinden ayrı değil. Çözerken Türkiye'nin ileriye doğru tutarlı ve sağlıklı politika uygulaması kaçınılmazdır."

"En Kötüsü Ümidini Kaybeden İnsan"

Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir, çok kuvvetli bir devlettir, bilmeniz lazım" dedi. Konuşması sık sık katılımcıların alkışlarıyla ve destek sloganlarıyla kesilen Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soruyorum; sizin, bizim bugünkü durumumuz, Samsun'a çıkmadan önce 16 Mayıs 1919'da Atatürk'ün karşı karşıya olduğu sorunlardan daha mı büyük? Hayır değil. Ordun yok, paran yok, Anadolu insanı savaş yorgunu. O Anadolu insanı ki, yılların verdiği ihmalle bayanların okuma yazma oranı yüzde 5, erkeklerin yüzde 10. Atatürk tüm bu olumsuzluklara karşı 'biz bu olumsuzlukları yeneriz' diyor. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti bu kadar mı kötü? Değil. En kötüsü, ümidini kaybeden insan, gerek bireysel, gerek kurumsal olarak... Türkiye Cumhuriyeti, onu oluşturan insanlar ümitsiz olduklarında kaybederler, olmamaları lazım. Şimdi zaten Türkiye Cumhuriyeti'nin insanları da şu anda böyle değil. Kendimize güvenmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti büyük, güçlü bir devlettir. Bu gücünün bilincinde olması lazım. Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye, onun bunun iteleyeceği bir ülke değildir" ifadelerini kullandı.

"Korkuların Üstesinden Gelmemiz Gerekiyor"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şunları kaydetti: "Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyor mu? Kim bölecek Türkiye'yi? Kim bölebilir? Türkiye'yi bölmeye kimin gücü yeter? Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler, bu rüyanın sonunda kabus görür. O dinamik güçler, Türkiye'yi koruyan o dinamik güçler varolduğu sürece, o rüyayı görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız. Böyle bir güç var mı? Yok. Hayal kuranlar var. Hayal kuranlara destek verenler de var. Geçmişte de hayal kurulmuş. O hayallerin içinde boğulurlar. Kimseye Türkiye'yi böldürmeyiz. Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir. Bunun dışına Türkiye'yi çıkaracak hiçbir güç yok ve olmayacaktır."

"İcazeti Türk Halkından Alıyoruz"

Kimsenin korkuların ve duyguların esiri olmaması gerektiğini söyleyen Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün kurduğu bir cumhuriyettir ve bu cumhuriyet, rejimiyle, temel ilkeleriyle sonsuza kadar varolacaktır. Bunun aksini söyleyen az sayıdakiler düş kırıklığına uğrayacaktır" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde ABD'yi ziyaret ettiğinde bazı çevrelerin "icazet alacak" yönünde yorum yaptığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyleyen Büyükanıt, "Bir Türk Silahlı Kuvvetler Komutanı, başka bir ülkeye gidip kimden icazet alacak? Öyle şey olur mu? Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Türkiye tam bağımsız, egemen bir ülkedir. Atatürk kimden icazet aldı da Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu? Türk insanından, Türk halkından. Biz de icazeti oradan alıyoruz" ifadesini kullandı. -ERMENİ MESELESİ- ABD Kongresine sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısına da değinen Büyükanıt, "Bu konu bizi üzüyor. Ama 'siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız' polemiğine girmek istemiyorum. Biz böyle şeyleri ifade etmiyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz ABD Silahlı Kuvvetleriyle beraber çalışıyoruz" dedi.Ermeni tasarısının ABD kongresinde kabul edilmesi ihtimaline de işaret eden Büyükanıt, "Biz böyle bir şey olursa bundan inciniriz, bundan rahatsızlık duyarız" dedi. ABD Kongresine karşı bir asker olarak irade koyamayacağını, bunun aklına dahi gelmeyeceğini belirten Büyükanıt, "Ama inanıyorum ki, ABD'nin sağduyulu vatandaşları Türkiye'yi incitmekten kaçınır" diye konuştu.

"Türkiye'nin Çıkarları İçin Örgütlenin"

Türkiye dışında yaşayan Türklere özellikle seslenen Orgeneral Büyükanıt, "Dünyada kendi ülkeleri dışında yaşayan insanlar var, Ermeni, Rum diasporası gibi. Peki kendi ülkeleri dışında yaşayan Türk vatandaşlarına ne diyeceğiz? İşte buradasınız. Almanya'da, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, İsveç'te yaşayanlar. Türkiye Cumhuriyeti dışında yaşayan insanların bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarını, menfaatlerini daha düzgün korumaları gerekmez mi? Niye onların sesleri diğerleri kadar çıkmıyor? Şikayette bulunuyorum" dedi. Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da yaşayan Türklerin daha çok sesini çıkarması durumunda Ermeni iddialarının da ortaya çıkmayacağını belirten Büyükanıt, "Kusura bakmayın, şikayetim var. Kimsenin ulusal çıkarları aleyhinde değil ama Türkiye'nin çıkarları için ne kadar iyi örgütlenirseniz Türkiye Cumhuriyeti'ne destek verirseniz, Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlü olur" diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşması defalarca alkışlarla kesilen Büyükanıt, daha sonra katılımcıların arasında dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti, resepsiyonun düzenlendiği salondan ayrılırken de alkışlarla uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, temasları çerçevesinde bugün ABD Başkan yardımcısı Dick Cheney ve ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile bir araya gelecek.

Genelkurmay; 14.02.2007
İlgili Haberler
Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Alımı
10.07.2009
Uzman Erbaş Alımı
05.07.2009
Hava Kuvvetleri 2009 İlk Memur Alımı
23.02.2009
Jandarma'ya 100 Komando Uzman Erbaş Alınacak
19.07.2008
Jandarma Komutanlığına 149 Sivil Memur
21.05.2008
Deniz Kuvvetleri 99 Adet Memur Alımı
16.04.2007
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi