Japonya'dan Deprem desteği
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
   » Personel Dairesi
   » Personel Dairesi
   » Tapu ve Kadastro
   » Tapu ve Kadastro
   » Karayolları
   » Karayolları
   » İller Bankası
   » İller Bankası
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

Japonya'dan Deprem desteği

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak Japonya Arazi, Altyapı ve Ulaşım Bakan Yardımcısı Yamamoto'nunu davetlisi olarak 13-18 Şubat 2007 tarihleri arasında Japonya'ya gitti.

Ülkemizdeki afet öncesi çalışmalara yönelik olarak gerek projeler gerekse teknik destek şeklindeki çalışmalara, başta JICA ve JBIC olmak üzere önemli katkı sağlayan Japon kurumlarına teşekkür eden Faruk Nafız Özak, Japon Bakan Yamamoto'yu ziyareti sırasında "Ülkemizde olası İstanbul depremi ile ilgili JİCA'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa önemli çalışmaları olmuştur. Zarar azaltma anlamında çözüme ulaşabilmek için yapılması gerek somut çalışmalar bulunmakta olup bu konuda da Japon Hükümetinin bilgi ve deneyimleri ile desteklerini beklemekteyiz." dedi.

Japonya'nın doğal afetlerin önlenmesi ve zarar azaltma yönünde dünyada önde gelen ülkelerden birisi olduğunu belirten Özak şunları söyledi: "Kendi ülkem gibi Japonya'nın da birçok kenti özellikle deprem konusunda önemli riskler taşımaktadır. Bu nedenle şahsım ve kendi konularında uzman heyet üyeleriyle birlikte ülkenizde doğal afetler konusunda, özellikle de zarar azaltma ve risk azaltmaya yönelik yapılan çalışmaları ve tecrübelerinizi yerinde görüp karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Japonya'da bulunmaktayız. Bu seyahatimizde bakanlığımız Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ilgililer İle İstanbul Büyüşehir Belediyesinden üst düzey bürokrat ve teknisyenlerinden oluşan bir heyet bana eşlik etmektedir. Daha önce de belirtmiş olduğum gibi başta bakanlığınız olmak üzere JICA ve JBIC gibi kurumlarınız ile Japon firmalarının afet zararlarının azaltılması konusunda yapmış oldukları çalışmaları bilmekteyiz. bu seyahatim esnasında aynı zamanda JICA ve JBIC yetkilileri ile de görüşme fırsatımız olacaktır.Bu vesileyle tekrar bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı başta size ve hükümetinize teşekkür ederim."

Doğal afetlerin önlenmesi ve zarar azaltma yönünde dünyada önde gelen ülkelerinden biri olan Japonya'nın afet yönetimi çalışmalarını yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen seyahatle ilgili olarak Özak şunları söyledi:"Bilindiği üzere Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye'de doğal afet zararlarının azaltılmasına yönelik birçok çalışmada liderlik etmiş bir kurum olarak bizim açımızdan oldukça önemlidir. Bakanlığımıza bağlı Deprem Araştırma Dairesinde kurulmuş bulunan deprem zararlarının azaltılması merkezinde önemli çalışmalar yapılmış, en son geçen sene biten bir geliştirme projesi ile sistem yenilenerek en son teknoloji elemanlar ile güçlendirilmiştir. Bunun yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan sismik riskin azaltılmasına yönelik çalışma büyük bir deprem bekleyen İstanbul için yapılmış önemli bir çalışmadır. Yine JICA'nın İçişleri Bakanlığı ile yapmış olduğu afet yönetimi eğitim programı da ülkede birçok görevlinin bu konuda yetişmesi anlamında çok önemli bir çalışmadır."

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından JICA'ya önerilen ve içinde Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün de yer alması planlanan bir Zarar Azaltma projesi'nin bir an önce başlatılması için Japonya'da temaslarda bulunan Bakan Özak, JICA'nın ülkemizde yaptığı çalışmaların devam etmesini dileyerek şöyle devam etti:

"Türkiye ve Japonya doğal afetler konusunda benzer tehlikelerle karşı karşıyadır. Türkiye de 17 ağustos 1999 tarihinde aletsel büyüklüğü 7.4 olan bir deprem afeti yaşamış ve söz konusu afetten Marmara Bölgesinin tamamı etkilenmiştir. Yaşanan bu 1999 depremi sonrasında devlet doğal afetler konusunda strateji değiştirmiş ve afet yönetiminde zarar azaltma çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Şuanda İstanbul'da tıpkı Tokyo gibi olması muhtemel büyük bir deprem riski ile karşı karşıyadır. Yapılmış olan bilimsel çalışmalara göre büyük bir depremin gelecek 30 yıl içinde istanbul'u etkileme olasılığı %62, gelecek 10 yılda etkileme ihtimali ise %32'dir. Bu bilgiler ışığında İstanbul için zarar azaltma çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında Dünya Bankasının desteklediği "İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi" (ISMEP) uygulamaya geçmiştir. ISMEP projesinin kapsamındaki amaçlardan bir tanesi kamu binalarının güçlendirilmesi, bir diğeri ise acil durum haberleşme sistemlerinin oluşturulmasıdır. Ayrıca İstanbul'daki önemli köprü ve viyadüklerin güçlendirilmesi tamamlanmak üzeredir. Bir diğer yapılması gereken çalışma da özel binaların deprem dayanımlarının yetersizliği sorununu çözmektir. Böylesi bir durumda iki alternatif bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi "Kentsel Dönüşüm" projeleri hazırlamaktır. Dönüşüm yasası Bakanlığımızca meclise gönderilmiştir. Bir diğer kullanabilecek çözüm yöntemi ise gerekli değerlendirmelerin yapılmasının ardından yapıları güçlendirmektir. Güçlendirme projelerinin gerçekleşmesi için ilk adım olan teknik mevzuat hazırdır ve önümüzde ay yürürlüğe girecektir. Bundan sonraki aşamada, devlet düşük gelir grubunda olan vatandaşlara ait bu yapıların güçlendirilmesi için uzun vadede güçlendirme kredisi vermeyi planlamaktadır."

Japonya ziyareti sırasında Japon Uluslararası İşbirliği Bankası JBIC ile yapılan görüşmelerde JBIC kredileri hakkında detaylı bilgi aldıklarını belirten Bakan Özak ve beraberindeki teknik heyet doğal afetlerle mücadelede önder olan Japonya'nın afet zararlarını azaltma çalışmalarıyla ilgili bilgi almak ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla, Tokyo'da afet yönetim merkezine, depreme dayanıklı yapı tasarımını teşvik merkezine ve sismik hasarlara karşı finansal destek merkezini ziyaret ettiler. Bir kamu binasının ve özel bir binanın depreme dayanımını arttırma çalışmaları ile ilgili yerinde bilgi aldılar.

Kobe Belediyesi tarafından Kobe depreminin ardından başlayan yeniden yapılanma süreci hakkında bilgi alan Bakan Özak ve beraberindekiler ayrıca Kobe Deprem Zararlarını Azaltma Merkezi ile dünyanın en uzun köprüsü olan Akashi Köprüsünde incelemelerde bulundular.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı; 18.02.2007
İlgili Haberler
İller Bankası'nda E-Dönüşüm
04.08.2008
Yabancı Gerçek Kişilerin Mülkiyet Edinim İstatistikleri
30.07.2008
KPSS Sonucu KGM’ye Yerleşen Personelin Dikaktine
10.07.2008
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
01.07.2008
Karadeniz Sahil Yolu açıldı
08.04.2007
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı
15.03.2007
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi