Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 9. dereceden boş bulunan, merkez teşkilatında 100 ve taşra teşkilatında da 100 olmak üzere toplam 200 adet kültür ve turizm uzman yardımcısı kadrosuna atama yapmak amacıyla, Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Sınav, Görev, Yetki, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı yapılacaktır. Öğrenim dalları itibariyle alınacak kültür ve turizm uzman yardımcısı sayıları aşağıda belirtilmiştir.
MERKEZ TEŞKİLATI:
1. Grup
Hukuk Fakültesi mezunlarından 14 kişi
2. Grup
A) Kütüphanecilik (Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik,
Dokümantasyon-Enformasyon, Arşivcilik) Bölümü mezunlarından 10 kişi
B) Sanat Tarihi Bölümü mezunlarından 5 kişi
C) Arkeoloji Bölümü mezunlarından 10 kişi
Ç) Halkbilim Bölümü mezunlarından 2 kişi
D) Mütercim Tercümanlık İngilizce Bölümü mezunlarından 1 kişi
E) Mütercim Tercümanlık Almanca Bölümü mezunlarından 1 kişi
F) Mütercim Tercümanlık Fransızca Bölümü mezunlarından 1 kişi
G) Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarından 2 kişi
Ğ) Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarından 4 kişi
H) İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarından 10 kişi
I) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarından 4 kişi
İ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarından 5 kişi
J) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü mezunlarından 1 kişi
K) Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü mezunlarından 2 kişi
L) Şehir ve Bölge Plancılığı Bölümü mezunlarından 6 kişi
M) Mimarlık Bölümü mezunlarından 15 kişi
N) Mimarlık (Restorasyon konusunda yüksek lisans yapmış) Bölümü
mezunlarından 5 kişi
O) Grafik Tasarım Bölümü mezunlarından 2 kişi
-------------
TOPLAM : 100 kişi
TAŞRA TEŞKİLATI:
2. Grup
A) Mimarlık Bölümü mezunlarından 35 kişi
B) Mimarlık (Restorasyon konusunda yüksek lisans yapmış) Bölümü
mezunlarından 9 kişi
C) Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü mezunlarından 3 kişi
Ç) İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarından 5 kişi
D) Makine Mühendisliği Bölümü mezunlarından 4 kişi
E) Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarından 7 kişi
F) Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunlarından 1 kişi
G) Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunlarından 5 kişi
Ğ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarından 3 kişi
H) Heykel Bölümü mezunlarından 1 kişi
I) Şehir ve Bölge Plancılığı Bölümü mezunlarından 24 kişi
İ) Geleneksel Türk El Sanatları ((Tezhip, Cilt, Eski Yazı
Anasanat dalları) Bölümü mezunlarından 3 kişi
-------------
TOPLAM : 100 kişi
Adayların yarışma sınavına katılacakları öğrenim dalının merkez ve taşra teşkilatında da bulunması halinde birisini tercih etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, adaylar bir öğrenim dalından sınava katılabileceklerdir. Birden fazla öğrenim dalı ve/veya teşkilat tercih edilmesi halinde başvuru işleme konulmayacaktır.
1- YARIŞMA SINAVINA KATILMA ŞARTLARI:
1.Gruptan sınava katılabilmek için;
— En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakültelerinden veya buna denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
— ÖSYM tarafından 30 Haziran - 1 Temmuz 2007 ve 28–29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında; KPSSP103’den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı sayısının 5 katı aday arasına girmek.
2. Gruptan sınava katılabilmek için;
— En az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokulların; Kütüphanecilik (Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik, Dokümantasyon-Enformasyon, Arşivcilik), Mühendislik (Jeoloji, Kimya, Makine, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita), İnşaat, Su Ürünleri, Bilgisayar), Mimarlık, Mimarlık (Restorasyon konusunda yüksek lisans yapmış), Şehir ve Bölge Plancılığı, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Halkbilim, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Geleneksel Türk El Sanatları (Tezhip, Cilt, Eski Yazı Anasanat dalları), Heykel, Grafik Tasarım, Mütercim-Tercümanlık, Rus Dili ve Edebiyatı bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak, (Öğretmen unvanı veren fakülte veya yüksekokul mezunları hariç.)
— ÖSYM tarafından 30 Haziran - 1 Temmuz 2007 ve 28–29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında; KPSSP8’den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak merkez ve taşra teşkilatı olarak ayrı ayrı sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı sayısının 5 katı aday arasına girmek.
Son sıradaki adayla, aynı puanı almış aday/adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.
— 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
(657 sayılı Kanun Madde 48:
Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
3. Bu Kanunun 41 inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
6. Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek ... akıl hastalığı bulunmamak.)
— Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
— Uzman yardımcılığı sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak,
şartları aranır.
Yarışma sınavına, öğrenim dalları itibariyle alınacak her bir uzman yardımcısı kadro kontenjanı için Bakanlıkça öngörülen sayıda başvurunun olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.
2- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:
Yarışma sınavına katılmak isteyen adaylar, birinci maddede belirtilen koşulları taşımaları şartıyla; Atatürk Bulvarı No:29 Opera/ANKARA adresinde bulunan Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya www.kulturturizm.gov.tr adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak, istenilen belgeler ile birlikte 24/10/2008 tarihi mesai saati bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığına bizzat veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Ancak, posta yoluyla yapılan başvurularda istenilen belgelerin son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşmış olması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlığa ulaşan başvurular işleme alınmayacaktır.
Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yabancı dil sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 30/10/2008 tarihinden itibaren www.kulturturizm.gov.tr internet adresinde ve Atatürk Bulvarı No:29 Opera/Ankara adresi ile İnönü Bulvarı No:5 Bahçelievler/Ankara adresinde bulunan Bakanlık hizmet binalarının girişine asılarak ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
Sınava katılmaya hak kazanan adayların, 6–7/11/2008 tarihlerinde, mesai saatleri içinde Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığından, fotoğraflı “Sınav Giriş Kartı”nı imza karşılığı şahsen alması gerekmektedir.
3- BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:
— ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme sınavına ilişkin sonuç belgesi aslı veya Kurumca onaylı örneği,
— İki adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm. ebadında, son altı ay içerisinde çekilmiş olan fotoğrafın biri Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.)
— Başvuru formu.
— Yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi.
4- SINAVIN ŞEKLİ:
1-Adayların İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinin birinden, seviyelerini ölçmek üzere, test şeklinde yazılı sınav yaptırılacaktır.
2-Yapılan yabancı dil sınavından en az 70 puan alan adaylar, hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadığı, davranışları, zekâ ve kavrayış durumları, anlatım ve temsil yetenekleri gibi hususlar da dikkate alınarak, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Genel Kültür ve Genel Yetenek, Bakanlığın Görev Alanına İlişkin Konular ile öğrenim dalları itibariyle mesleki bilginin alt konularından sözlü sınava tabi tutulacaklardır.
Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Duyurusu
Başvuru Formu İçin tıklayınız...
Kültür ve Turizm Bakanlığı; 20.10.2008 |