Sağlık Çalışanları Tıp Bayramı'nda İş Bırakıyor
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
   » Sendikalar
   » Sendikalar
   » Meslek Kuruluşları
   » Meslek Kuruluşları
   » Sanayici ve İşadamları
   » Sanayici ve İşadamları
   » Çevre
   » Çevre
   » Eğitim
   » Eğitim
   » Bilim ve Teknoloji
   » Bilim ve Teknoloji
   » Kültür ve Sanat
   » Kültür ve Sanat
   » Etnik ve Yöresel
   » Etnik ve Yöresel
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

Sağlık Çalışanları Tıp Bayramı'nda İş Bırakıyor

Sağlık çalışanları hükümetin sağlık politikalarını protesto için 11 Mart 2007 Pazar günü Ankara'da büyük bir miting; Tıp Bayramı'nın olduğu 14 Mart Çarşamba günü de işbırakma eylemi düzenleyecek.

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye sağlık ve hekimlik ortamını tahrip eden politikalara karşı bir dizi eylem ve etkinlik yapılması kararlaştırılmıştır. Mart ayı boyunca gerçekleştireceğimiz Beyaz Eylemler ile sesimizi bütün kamuoyuna ve siyasi yetkililere duyurmayı, çözüm önerilerimizi hep birlikte tartışmayı ve sağlıktaki bu olumsuz gelişmeleri durdurmayı amaçlıyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ


Beyaz MİTİNG: 11 Mart 2007 Pazar günü Ankara Sıhhiye'de Sağlık Bakanlığı önünde bütün illerden gelecek hekimlerle gerçekleştirilecek mitingde Beyaz Referandum'dan çıkan Nabız sayımının sonuçları açıklanacak ve Türkiye sağlık ortamına yönelik görüşlerimiz kamuoyuna duyurulacaktır.

Beyaz GöREV: Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı ve uzun yıllardır Tıp Bayramı olarak kutladığımız 14 Mart 2007 Çarşamba günü bütün sağlık birimlerinde GöREVde olacağız. GöREV etkinliğimiz sırasında sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi politikalarına yönelik itirazlarımızın yanı sıra TTB'nin yıllar içerisinde biriktirdiği değerlerden oluşacak pozitif çözüm önerilerimizi kamuoyuna açıklayacağız.


Sağlık ve Hekimlik Ortamını Tahrip Eden Politikalar

1- İthal Hekim
Yurtdışından hekim ithalatının amacı uluslararası deneyim ve bilgiden faydalanmak değil, sağlık piyasasına ucuz işgücü oluşturmak, yedek işsiz hekim ordusu yaratmaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türki Cumhuriyetlerde aylık 100- 150 dolara çalışacak yabancı hekimler var" sözleri Hükümet'in hedefini açıkça ortaya koymaktadır.

2- Aile Hekimliği Kandırmacası
Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin ticarileştirilmesini hedefleyen Aile Hekimliği Uygulaması ile Türkiye'nin 40 yıllık birikimi olan sağlık ocakları kapatılarak tasfiye ediliyor, aile hekimi olmak istemeyen pratisyen hekimler idari baskılara maruz kalıyor. Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliğinin olmazsa olmaz koşulu sevk zincirini ise bir türlü hayata geçirmiyor.

3- Genel sağlık(sızlık) sigortası
Sağlık hizmetini bir hak olmaktan çıkarıp parası olana, parası kadar sağlık hizmetini amaçlayan Genel Sağlık(sızlık) Sigortası'nın hukuki altyapısı Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra çöktü. Sağlıkta "Dönüşüm" Programı'nın da hiçbir geleceği kalmadı. Hükümet ise uluslararası finans kurumlarının ve TÜSİAD, TİSK, vb. sermaye örgütlerinin ısrarları doğrultusunda uygulamaya 1 Temmuz 2007 tarihinde başlamak için ısrarını sürdürüyor.

4- Üniversite hastanelerinin çökertilmesi
Maliye Bakanlığı'nın işlem başına ödemeden vaka başına ödemeye geçmeyi öngören 1 Temmuz 2006 Genelgesi Danıştay'dan döndü. Buna rağmen siyasi iktidarın üniversitelere karşı hasmane tutumu, sosyal güvenlik kurumlarından alacaklarının ödenmemesi nedeniyle üniversite hastaneleri büyük mali sıkıntılar yaşıyor, sağlık hizmeti vermekte zorlanıyorlar.

5- Devlet hastanelerinin özelleştirilmesi
Büyük zorluklar içinde sağlık hizmeti vermeye çalışan devlet hastaneleri yok edilmek isteniyor. Sağlık İşletmeleri Kanun Tasarısı'nda kamu hastanelerinin işletmelere dönüştürülüp kademeli olarak özelleştirilmesi hedefi açık olarak ifade ediliyor. Kamu mallarını "babalar gibi" satmakla övünen Maliye Bakanı da 17 Şubat günü yaptığı konuşmada "Sağlık Bakanı bir, iki hastane verse de özelleştirsek" sözleriyle Hükümet'in niyetini ifşa etti.

6- Tıp eğitiminde tahribat
Yargı organlarının aksi yöndeki bir dizi kararına rağmen siyasi iktidar eğitim hastanelerinde artık bir işgal harekatına dönüşmüş olan şef, şef yardımcılığındaki kadrolaşma uygulamalarını devam ettirmek istemektedir. Siyasetin her türlü müdahalesinden uzak olması gereken eğitici kadrolarına liyakata değil sadakata dayalı olarak kendi yandaşlarını atamanın yollarını, hukuku dolanarak bulmaya çalışmaktadır.

7- Mesleki sorumluluk sigortası kıskacı
Sağlık Bakanlığı sağlık ortamındaki yetersizlikleri gidermek yerine bu yetersizlikler üzerinden sigorta kuruluşlarının fonlarına katkı sağlamayı düşünmekte ve hekimleri potansiyel suçlu olarak görmektedir. "Zorunlu mali sorumluluk sigortası" ile hekimlere ek bir gider yaratılırken yapılacak devasa sigorta anlaşmalarıyla sağlık ortamı piyasa ile baş başa bırakılmaktadır.

8- Mecburi hizmet
12 Eylül askeri döneminin ürünü Mecburi Hizmet, 2003 yılında "hekimlerin yurt sathında dengeli ve adil dağılımının zorlamalarla sağlanamayacağı" gerekçesiyle kaldırılmıştı. Bu gerekçenin altında imzası olan siyasi yetkililerin iki yıl sonra tekrar başlattığı uygulama hem tıp fakültesi öğrencilerinin, hem de asistan hekimlerin başında Demokles'in kılıcı gibi sallanmaya devam ediyor, diplomalarımız rehin tutuluyor.

9- Reçete kısıtlamaları
Sürekli olarak değiştirilen Maliye Bakanlığı genelgeleri ile reçetelere yazılacak ilaç kalemi ve süreleri sınırlanmakta, bir dizi ilaç geri ödeme listelerinden çıkarılmaktadır. "Sağlıkta tasarruf" gerekçesiyle yapılan düzenlemelerle hastaların ilaca ulaşma hakkı engellenmekte, hekimlerin reçete yazma hakkı kısıtlanmakta; mesleki bağımsızlığımız yok edilmeye çalışılmaktadır.

10- Hekim emeğinin ucuzlatılması
Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, Bakanlık koltuğuna oturduktan dört yıl sonra sağlık sistemimizin en büyük sorununun "hekim yetersizliği" olduğunu keşfetti(!). Hekim istihdamı konusunda gerçekçi tedbirler yerine ucuz popülist çözümler arıyor. Bir yandan hekim ithalatı yoluyla, diğer yandan altyapısı yetersiz yeni tıp fakülteleri açarak hekim emeğini ucuzlatmaya çalışıyor.

11- IMF-Dünya Bankası kıskacında sağlık
IMF'ye kamu sağlık harcamalarının kontrol altına alınacağı sözü veren Hükümet, alacağı kredinin karşılığında yetmiş milyon insanımızın sağlığını ve sosyal güvenliğini ipotek etmektedir. Bu ülkenin sağlık politikaları artık ne yazık ki, Ankara'dan değil, Washington'daki uluslararası finans kurumları tarafından belirlenmektedir. IMF ve Dünya Bankası patentli bu politikaların esasını sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi, özelleştirilmesi oluşturuyor.

12- Sağlıkta uluslararası "pazar"
"İthal hekim"lerin Türkiye'de çalışabilmesine imkan sağlayan düzenlemenin bir diğer hedefi sağlık "pazarı"nı uluslararası sermayeye açmaktır. Hükümet'in amacı hiçbir şekilde Türkiye sağlık sisteminin sorunlarını çözmek değil, başta Dubai şeyhi El Maktum olmak üzere uluslararası sağlık patronlarına kârlılık alanları yaratmaktır.

13- Özel ve işyeri hekimliğinde kaos
Özel sağlık kurumlarında ücretli çalışan, işyeri hekimliği yapan ve muayenehanesinde hizmet veren hekimleri sıkıntılı günler bekliyor. İktidarın işveren patron örgütlerinin taleplerini önceleyen tutumunu engelleyemezsek, işyeri hekimleri işsizliğe, özelde çalışanlar güvencesiz sözleşmelere muayenehaneler ise sağlık tekellerine teslim edilecek.

14- Sevgisiz, hürmetsiz, değer bilmez tutumlar
Hekimlere yönelik sevgisiz, hürmetsiz ve değer bilmez tutumlar alışkanlık haline getirildi. "Hekimlerin eli hastaların cebinde", "hastayı rehin alan doktoru ben de rehin alırım", "doktorlar iğne yapmayı bile bilmez" ve benzeri haksız, mesnetsiz suçlamalarla hekimler hedef gösteriliyor. Hekimler üzerindeki idari baskılar, soruşturmalar, cezalar, sürgünler artarak devam ediyor.

15- Hekime yönelik şiddet
Mesleğini layıkıyla yapmaya, hastalarına özenle hizmet etmeye çalışan hekimler hemen her gün acil servislerde, polikliniklerde, hastane bahçelerinde saldırıya uğruyor. Toplumda giderek yaygınlaşan şiddet atmosferi, sağlıkla ilgili her türlü sorunda hekimlerin hedef gösterilmesi, hastaları hekimlere karşı kışkırtan yaklaşımlar hekimleri şiddetin hedefi haline getiriyor.

Türk Tebipleri Birliği; 10.03.2007
İlgili Haberler
Bayındırlık Bakanlığı Çalışanları iş bırakıyor
08.04.2007
Sağlık Çalışanları Tıp Bayramı'nda İş Bırakıyor
10.03.2007
Ağaç Dikin, Küresel Isınmaya El Koyun!...
08.02.2007
29 Mart 2006 Tam Güneş Tutulması
06.03.2006
VI. Teknoloji Kongresi ve Ödülleri, 6 Aralık 2005
02.08.2005
Bilişim Zirvesi'05 - Yarının İşletmeleri
01.08.2005
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi