Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı Atama Kurası
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
   » Personel Müdürlüğü
   » Personel Müdürlüğü
   » Hastaneler
   » Hastaneler
   » İl Sağlık Müdürlükleri
   » İl Sağlık Müdürlükleri
   » Mecburi Hizmet
   » Mecburi Hizmet
   » İlaç ve Eczacılık
   » İlaç ve Eczacılık
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı Atama Kurası

Sağlık Bakanlığı ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ihtiyaçları için, Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına 30.03.2007 tarihinde kura ile atama yapılacaktır. Başvurular 17.03.2007-26.03.2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ihtiyaçları için, 716 Uzman Tabip, 60 Tabip, 646 Pratisyen Tabip, 1 Diş Tabibi, 3 Eczacı kadrolarına kura ile atama yapılacaktır.

UZMAN TABİPLER İÇİN MÜNHAL KADROLAR (681 Adet)

PRATİSYEN TABİPLER İÇİN MÜNHAL KADROLAR (646 Adet)

DİĞER KURUMLAR İÇİN MÜNHAL KADROLAR (99 Adet)

ÖRNEK BAŞVURU FORMU


A-GENEL ESASLAR

1-Bu kuraya;

a)Açıktan (ilk defa veya yeniden) atanmak isteyen ve 5371 sayılı Kanun gereği Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri ve Eczacılar,

b)Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden 05.07.2005 tarihinden önce ihtisas eğitimlerini tamamlayanlar ile Bakanlık kadrosuyla 05.07.2005 tarihinden önce yan dal uzmanlık eğitimlerini tamamlayanlar,

c)İhtisas eğitimlerini 05.07.2005 tarihinden sonra tamamlamış olsalar dahi Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde veya Bakanlık adına diğer kurumlarda ihtisas eğitimini tamamlayan uzman tabipler,

d) 5371 sayılı kanun gereği Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan, Bakanlığımız kadrolarında atanmak istedikleri unvan dışında herhangi bir unvanda çalışanlardan uzman tabip ve tabip olarak atanmak isteyenler, (Sadece Sağlık Bakanlığı kadrolarını tercih edebileceklerdir, başka kurumlar için açılan kadroları tercih etmeleri durumunda başvuruları kabul edilmeyecek olup, başvurusu sehven kabul edilenlerin kuraları ve atamaları iptal edilecektir.)

Not: Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde eğitimlerini tamamlamadan ayrılmak isteyen Asistan ve Uzman Tabiplerin başvuruları kabul edilmeyecek olup, başvuruları sehven kabul edilmiş olanların kuraları ve atamaları iptal edilecektir.

e)Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışındakiler (Ancak bu durumda olanların en geç kuranın çekildiği günü takip eden ilk iş günü kurumları ile ilişiklerinin kesilmiş olması gerekmektedir.)

Başvurabileceklerdir.


2-Bu kuraya;
a)Birinci maddenin (b), (c) ve (d) bentlerinde durumları belirtilenler dışında, 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar,
b)Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar,
başvuramayacaklardır.

Başvuranların başvuruları geçersiz sayılacak olup, başvuruları sehven kabul edilip kuraya alınmış olsalar bile kuraları ve atamaları iptal edilecektir.

3-Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

4-Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 97 nci maddesi dikkate alınır. Bu durumda olanlardan, PBS' den son başvuru tarihi (22.03.2007) itibari ile engel hallerinin bitimine 1 ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.

5-Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşen adayların atamaları derhal yapılacak olup, başvuru formundaki adres bilgileri tebligata esas adres olacağından eksiksiz (posta kodu dahil) bildirilmesi gerekmektedir.

6-Kura sonuçları 30.03.2007 tarihinde personel.saglik.gov.tr internet sayfasında ilan edilecektir.

7-Yukarıdaki şartlara uymayan adayların başvuruları iptal edilecek olup; sehven kura ile atanmaları halinde atamaları iptal edilecektir.

8-Sağlık Bakanlığı kadroları dışında bir kadroya yerleşenler atamaya esas belgelerini atandıkları kuruma teslim edeceklerdir.


9-Kura noter tarafından 30.03.2007 Cuma günü personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacaktır.

B-İSTENEN BELGELER

1-Kura başvurusunda;

a)Halen bir Kamu Kurum ve Kuruluşunda görev yapanların görev yaptıkları birim amirine, diğer adayların ise notere onaylattıkları PBS Başvuru Formunu,

b)Adli sicil kayıt belgesini,

c)Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair belgeyi (Bakaya durum belgesi gönderenlerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecek olup, sehven kabul edilip kuraya alınmış olsalar bile kuraları ve atamaları iptal edilecektir.),

En geç 26.03.2007 Pazartesi günü saat 18.00'a kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesinde olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

2-Kura Sonrasında Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşen adayların;

a)Uzman tabipler; Bakanlığımızca tescil edilmiş uzmanlık belgesinin noter tasdikli sureti, diğer adaylar ise (Pratisyen tabip, Diş Hekimi ve Eczacı) üniversite diplomasının noter tasdikli suretini,

b) Onaylı nüfus cüzdan suretini,

c) İkametgâh ilmühaberini,

d) Sağlık Raporunu (Tek hekim raporu yeterli kabul edilecektir)

e) Son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet fotoğrafı

f) Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışında diğer statülerde görev yapmakta iken Bakanlığımız kadrolarına yerleşenlerin kuranın çekildiği günü takip eden ilk iş günü kurumlarından ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi,

En geç 11.04.2007 günü saat 18.00'da Sağlık Bakanlığı Genel Evrak biriminde olacak şekilde elden ya da posta ile göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

C)KURA TAKVİMİ

1-Kura başvuruları; www.yenipbs.saglik.gov.tr (PBS) internet adresine yapılacak olup, 17.03.2007 Cumartesi günü başlayıp, 22.03.2007 Perşembe günü saat 18.00'da sona erecektir.

2-Kuraya başvuranların başvuru formları ile birlikte kura başvurusu için istenen diğer tüm belgeleri en geç 26.03.2007 Pazartesi günü saat 18.00'a kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesinde olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden evrak teslim alınmayacaktır. APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

3-Kura 30.03.2007 Cuma günü, daha sonra personel.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecek olan yer ve saatte noter tarafından yapılacaktır. Sonuçlar aynı gün personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

4-Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşen adayların göndermeleri gereken diğer belgeleri en geç 11.04.2007 Nisan Çarşamba günü saat 18.00'a kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesinde olacak şekilde elden ya da posta ile göndermeleri gerekmektedir.


Not:

1.Elektrik Üretim A. Ş. Genel Müdürlüğü, MKE Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çeşitli işletmelerine ve Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon İşletmeleri AŞ'ye atanacak olan Pratisyen Tabipler 399 sayılı KHK'ye göre Sözleşmeli Personel statüsünde olacaktır.

2.MKE Genel Müdürlüğü'ne bağlı işletmelere atanacak olan tabiplerin işyeri sertifikası olmak zorundadır.

Sağlık Bakanlığı; 19.03.2007
İlgili Haberler
Sözleşmeli Dİş Tabibi ve Eczacı Alımı Kurası
15.11.2010
Sağlıkçılara Ek Ödeme Farkı Ödenecek
12.03.2009
İlaç fiyatları %8 oranında zamlandı
10.03.2009
22. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası
20.10.2008
Meme Kanseri Bilinçlendirme Günleri
15.10.2008
2008 KPSS-2(Sağlık Bakanlığı Yerleştirme Sonuçları)
05.07.2008
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi