İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
   » Personel Dairesi
   » Personel Dairesi
   » Sivil Havacılık
   » Sivil Havacılık
   » Devlet Hava Meydanları
   » Devlet Hava Meydanları
   » THY
   » THY
   » TCDD
   » TCDD
   » Türk Telekom
   » Türk Telekom
   » PTT
   » PTT
   » Kıyı Emniyeti
   » Kıyı Emniyeti
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

"Temiz İnternet" Kampanyası

Sabah Gazetesi'nin İnternette şiddet, çocuk pornosu ve zararlı yayınlara karşı toplumsal bilinç yaratmak amacıyla düzenlenen "Temiz İnternet" kampanyası törenle başlatıldı.

Temiz İnternet Arama Konferansı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra çok sayıda bakan, milletvekilleri, bürokrat, akademisyenler ve medya mensupları katıldı.

"Amacımız, İnternet'i yasaklamak değil, özgürleştirmek" diyen SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, konferans sonrasında oluşturulacak Danışma Konseyi'nin ifade özgürlüğü ve güvenli İnternet kullanımı arasında hassas dengeyi hedefleyeceğini söyledi.

SABAH öncülüğündeki kampanyanın, 29 Mart sonrası çeşitli bakanlıklar nezdinde ve güçlü bir iletişim stratejisi çerçevesinde devam edeceği bildirildi.

SABAH Gazetesi'nin TEMİZ İNTERNET Kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız...


Yıldırım: "Türkiye birçok ülkeye örnek olabilir"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, alt yapı yatırımlarının tamamlanması konusunda büyük çaba harcadıklarını anlatarak, son 5 yıl içerisinde kaydedilen gelişmelerin, Türkiye'nin bu alanda aldığı yolu gösterdiğini ifade etti. Türkiye'de 2002 yılında geniş bant internet erişiminin bulunmadığını, bugün ise 3 milyon 300 bini aşan aboneye ulaşıldığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin geniş bant internet aboneliği konusunda AB'ye üye olan son 10 ülkeden daha ileri durumda bulunduğunu anlattı. Yıldırım, 2010 yılına kadar geniş bant internet aboneliği konusundaki artış hızının (penetrasyon) yüzde 15'e çıkarılmasının hedeflendiğini, bu yıl sonunda ise geniş bant internet abonesinin 5 milyona ulaştırılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Geniş bant internet kullanımı konusunda okullardaki çalışmalarını anlatan Yıldırım, öğrencilerin internet erişiminin Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanmaya başlandığını belirtti.

Bilgisayarlaşma oranına da değinen Yıldırım, 2006 yılında Türkiye'de 2 milyon 700 bin bilgisayar satıldığını, Türkiye'nin hızlı bilgisayarlaşma konusunda Rusya ile birlikte dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.

Türkiye'de internet kullananların sayısında büyük artış yaşandığını anlatan Yıldırım, internetin bazı olumsuzluklara da neden olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, Türkiye'nin bu alanda düzenleme yapmakta geç kalmadığını belirterek, internet kullanımının yaygın olduğu 105 ülke arasında sadece 5'inin bu alanda kısmi düzenleme yaptığını, 29 ülkenin ise düzenleme arayışında olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Türkiye'nin temiz internet bağlamında yapacağı düzenlemeler, birçok ülkeye örnek teşkil edecektir" dedi.

Başta çocuk istismarı ve kumar olmak üzere siber suçların önlenmesi konusunda yasal düzenleme hazırlığında olduklarını anlatan Yıldırım, bu konudaki yasa tasarısının TBMM Adalet Komisyonu'nda tüm kesimlerin katkısıyla ele alındığını, tasarının önümüzdeki hafta TBMM genel Kurulu'na gönderilecek hale geleceğini söyledi. Yıldırım, tasarı ile bilişim suçlarının önlenmesi konusunda bazı tedbirlerin alınmasının öngörüldüğünü, bu tür suçların caydırıcı hale getirileceğini belirtti.

Bu konuda kapsamlı bir düzenleme yerine adım adım düzenleme yapılmasının tercih edildiğini ifade eden Yıldırım, yurt dışından yayın yapan çocuk istismarına yönelik yaklaşık 40 bin internet sitesi bulunduğunu, kurulacak bir kurul aracılığıyla bunların önlenmesinin hedeflendiğini bildirdi.

İNTERNET SİLAH OLARAK KULLANILMAMALI

Konferansta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "interneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı mücadele edilmesi" çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konunun, çocuklar, gençler ve Türkiye'nin geleceği için hayati derecede önem taşıdığını vurgulayaruk, bugünkü toplantıda yararlarıyla, zararlarıyla, toplumsal gelişme üzerinde önemli etkileri olan bilgi teknolojileri ve internetin değerlendirileceğine işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Sakıncalarından arındırmak, geleceğe dönük bir temiz internet perspektifi oluşturmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler gerek ekonomik, gerek sosyal hayatın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini çeşitli biçimlerde etkisi altına alıyor. 21. yüzyıla şimdiden damgasını vuran bu teknolojiler yeni bir toplumsal dönüşüme, yani bilgi toplumuna geçişin de zeminini oluşturuyor.

Bugün bilginin dünya ölçeğinde paylaşılabilmesi için güçlü bilişim alt yapısının belirli ülkelerle sınırlı kalmayarak bütün ülkelere yayılması zorunlu hale gelmiştir. Artık bilişim ve telekomünikasyon alanında ülkeler arasındaki teknolojik uçurumların kapatılması, gelişmekte olan ülkelerin de yeterli bilişim altyapısına sahip olmaları gerekiyor."

Bunun için uluslararası iş birliğinin şart olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bilgi toplumunu oluştururken insanların hayatına katılan yeniliklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, internetin yararlarının yanı sıra zararlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle de genç nüfusumuzun ruh sağlığını, zihin sağlığını korumak mecburiyetindeyiz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimiz her türlü bilgi kirliliğinden ve her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, vicdani sorumluluğumuz olduğu kadar, anayasamızın da bize yüklediği bir görevdir. Günümüzde internet üzerinden birçok bilgiye ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bu bir gerçektir. Ancak bütün teknik araçlar gibi internet ve bilgi teknolojileri de iyi ya da kötü amaçlarla kullanılabilir.

Teknolojinin gelişmesi ve alternatif yeni erişim yöntemlerinin oluşmasıyla birlikte her türlü bilgiye, belgeye ulaşım yolu basit hale gelmiştir. Bilgiye, belgeye ulaşımın kolaylaşması insanlığın medeniyet yolculuğu bakımından önemli bir fırsattır. Ancak bu imkanı, fırsatı, ideal amaçlar doğrultusunda kullanmalı, ilaç üretmemize yarayacak bir bilgiyi zehir üretmek için kullanmamalıyız. Bilgi günümüzün şüphesiz ki en güçlü aracıdır. Bu araç insanlığa yarar sağlamak için de zarar vermek için de kullanılmaya elverişlidir."

Ulaştırma Bakanlığı; 29.03.2007
İlgili Haberler
Ankara-Eskişehir hızlı tren hattı 13 Mart'ta sefer başlıyor
01.03.2009
THY Amsterdam Uçak Kazası
25.02.2009
Hızlı Tren Deneme Seferleri Başladı
23.04.2007
"İnternet suçları geleceğimizi tehdit eden bir alandır"
13.04.2007
PTTBank Şubelerinde Ayda 18 Milyon işlem
12.04.2007
"Temiz İnternet" Kampanyası
29.03.2007
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi