1 Mayıs Resmi Tatil Oluyor
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
   » Personel Dairesi
   » Personel Dairesi
   » Sosyal Güvenlik Kurumu
   » Sosyal Güvenlik Kurumu
   » SSK
   » SSK
   » Bağ-Kur
   » Bağ-Kur
   » Emekli Sandığı
   » Emekli Sandığı
   » Bireysel Emeklilik
   » Bireysel Emeklilik
   » İŞ-KUR
   » İŞ-KUR
   » ÇASGEM
   » ÇASGEM
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

1 Mayıs Resmi Tatil Oluyor

Başbakanın talimatı ile hazırlanan yeni tasarı ile 1 Mayıs tarihinin resmi tatil edilmesi gündemde. Tasarı Bakanlar kurulunda imzaya açılırken Faruk Çelik konuyu sendikalarla yaptığı toplantıda gündeme getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle kurulun her ay toplanmasını kararlaştırdıklarını ve Nisan ayı toplantısını gerçekleştireceklerini söyledi.

Toplantıda küresel krizin istihdam ve çalışma hayatına ilişkin yansımalarını, buna karşı alınan ve alınması gereken önlemleri değerlendireceklerini ifade eden çelik, ayrıca sendikal mevzuatla ilgili değişiklik öngören kanun tasarısını son kez değerlendirerek, buna ilave edilmesi ve çıkarılması gereken konulara nihai kararı vererek hızlı bir şekilde parlamentoda ele almayı düşündüklerini belirtti. Çelik, ayrıca toplantıda, özel istihdam bürolarıyla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

Çalışma ilişkilerinde çatışmacı anlayışı dünyanın geride bıraktığını vurgulayan çelik, sosyal devlet, sosyal diyalog ve insan merkezli çalışma politikalarını dünyanın hayata geçirmeye başladığını kaydetti.

Bu anlayışın 1 Mayıs'ı artık korku günleri olmaktan çıkarıp işçi ve emekçinin dayanışma gününe dönüştürdüğünü dile getiren Bakan Çelik, şöyle konuştu:

“Alın terinin sembolü olan 1 mayıs tüm dünyada çalışanların birlik, emek ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de 1935 yılında yayınlanan ulusal bayram, tatil günleri hakkındaki kanun ile bahar bayramı olarak 1 Mayıs tatil günlerine ilave edilmişti ancak 1980 sonrası yapılan düzenlemeyle bayram, çalışanlarımızın elinden alınmıştı. Hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini hepiniz biliyorsunuz. 25 Nisan 2008'de yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma günü olarak en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda bakanlığımız görevlendirilmişti ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak ilan edilmişti.

Dün sayın başbakanımızla yaptığımız görüşme neticesinde 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma bayramı olarak tatil ilan edilmesi konusunda çalışmaları yapmamız için gerekli talimatları verdiler. Toplantıda bu konuda heyeti bilgilendirme noktasında da talimat aldım. Dün gece bu görüşmemizden sonra gerekli çalışmaları yaptık ve kanun tasarısını bakanlar kurulunun imzasına açmış bulunuyoruz. Şimdiden çalışanlarımızın 1 mayıs'ını, emek ve dayanışma günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, emeğin dayanışması, çalışma hayatının sorunlarının irdelendiği, demokrasi kültürünün zirveye çıktığı, sevginin, barışın yeşerdiği bir bayram olarak hafızalarda bundan sonra umuyoruz ki yer edecektir. Ülkemize, çalışanlarımıza, milletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.”

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusunda hükümetin tavrının sorulması üzerine çelik, emekçilerin, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesini istediğini ve bunun gerçekleştiğini söyledi.

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın nerede kutlanacağına yasal mevzuat çerçevesinde idare ve mülki amirlerin karar vereceğini belirtti.

Bakan Çelik, “nerede, ne şekilde kutlanacağı konusu bu atmosferin ve bakanlığımızın konusuyla ilgili değildir. Mevcut mevzuat neyse ilgili bakanlıklar ne gibi karar alırsa hepimiz ona saygılı olmak durumundayız. Onun için taksim veya başka bir yerle ilgili daha ileri bir düzeyde görüş sergilemeyi doğru bulmam” dedi.

1 Mayıs ile ilgili tasarıyı TBMM'de çok hızlı bir şekilde ele almayı planladıklarını vurgulayan çelik, uzlaşma sağlanması halinde sendikal yasalarla ilgili değişikliklerle birlikte her iki konuyu kısa sürede hayata geçirmeyi istediklerini ifade etti.

Başbakan erdoğan ile yaptıkları görüşmede taksim konusunun gündeme gelmediğini, 1 mayıs'ın tatil olması konusunu değerlendirdiklerini ve bunun da gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

1 mayıs'ın tatil edilmesinin karşılıklı bir jest olmadığını ifade eden çelik, “biz bunu yapmayı gerekli gördüğümüz için yapıyoruz. Sayın başkanlar da emeğin temsilcisi olarak bunu öteden beri bütün hükümetlerden talep ettiler ama unutmayalım ki bu 1 mayıs meselesi, 30 yıldır konuşulan bir hadisedir. 30 yıldır konuşulan meselenin bugün çözülüyor olduğunu görmek herhalde herkese bir şeyler anlatıyordur” diye konuştu.

Bakan çelik, tatilin kapsamına ilişkin soruyu yanıtlarken, “geniş kapsamlı, tüm çalışanları içine alıyor. Mevcut yasanın devamında, 'ulusal, resmi, dini bayram günleri, yılbaşı ile 1 mayıs emek ve dayanışma günleri resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir' şeklinde 1 mayıs da ilave ediliyor” dedi.

Bir gazetecinin “türk-iş başkanlar kurulu'nun hak-iş'le yaşanan gerilimde bakanlığın taraf olarak 'hak-iş'i kolladığı' şeklindeki eleştirisini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlarken, şunları kaydetti:

“Siyaseti hep yüzleşerek yaptım. Birinin genel kurulunda başka, bir başkasının genel kurulunda başka konuşmadım. Yani işverenin genel kuruluna gidip işverence, işçinin genel kuruluna gidip işçinin işine gelecek şekilde bir siyaset tarzı hiç hayatımda yer almamıştır. Değerli başkanlar da 1,5-2 yıla yakın süre içerisinde ne kadar şeffaf, ne kadar net ve aldığımız kararları neticelendirme konusunda ne kadar seri olduğumuzu öyle sanıyorum ki takdir ediyorlar.

Bir şeffaf çalışma içerisindeyiz. Şunu net olarak ifade ediyorum, bizim burada bulunan konfederasyon ve başkanlarıyla ilgili en ufak bir ayrıntıda bile ayrımcılık söz konusu olur ise onun net bir şekilde belgelendirilmesi ve bilgilendirilmemizi istiyorum buna sebep olan kim olursa olsun benim çalışma arkadaşım olamaz. Bu tartışmaya sendikalar arasındaki rekabet çerçevesinde saygı duyarız, fakat buna bakanlığımızın karıştırılmamasını özellikle istirham ediyorum.”

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; 10.04.2009
İlgili Haberler
1 Mayıs Resmi Tatil Oluyor
10.04.2009
100 Bin Kişiye İş İmkanı
25.02.2009
SGK 400 Sözleşmeli Avukat alımı
17.02.2009
Tuzla'da İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Başladı
29.07.2008
İş Müfettişi Yardımcılığı Giriş Sınavı
29.07.2008
SSK ve BAĞ-KUR Prim Alacaklarının Yapılandırılması
25.07.2008
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi