100 Bin Kişiye İş İmkanı
İş ve Eleman Arama
Kamu ve Özel İş ilanları, İnsan Kaynakları, İş-Kur
Fırsatları kaçırmayın...
Eğitime Destek
Daha iyi bir eğitim için milyonlarca çocuk desteğinizi bekliyor...
Konut Projeleri
Konut Emlak Gayrimenkul Ucuz Kredi Faizi Mortgage
Düşük Faizli Konut Kredisi
Anasayfa | Haberler | Hava Durumu | Açılış Sayfası Yap | Favorilere Ekle | Hakkımızda | Reklam | İletişim
T.C. Kimlik NoVergi Kimlik NoÖSYM SonuçlarıKPSSYGSLYSSSK Hizmet DökümüTaşıt VergisiTelefon Rehberi
 » Haberler Anasayfa
 » Güncel
 » Güncel
 » Siyaset
 » Siyaset
 » Dünya
 » Dünya
 » Ekonomi
 » Ekonomi
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » Sınavlar ve ÖSYM
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » KPSS ve Memur Atamaları
 » Kamu İş İlanları
 » Kamu İş İlanları
 » Memurlar
 » Memurlar
 » Adalet Bakanlığı
 » Adalet Bakanlığı
 » Bayındırlık ve İskan
 » Bayındırlık ve İskan
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
 » Çalışma ve Sosyal Güvenlik
   » Personel Dairesi
   » Personel Dairesi
   » Sosyal Güvenlik Kurumu
   » Sosyal Güvenlik Kurumu
   » SSK
   » SSK
   » Bağ-Kur
   » Bağ-Kur
   » Emekli Sandığı
   » Emekli Sandığı
   » Bireysel Emeklilik
   » Bireysel Emeklilik
   » İŞ-KUR
   » İŞ-KUR
   » ÇASGEM
   » ÇASGEM
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Çevre ve Orman Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Dışişleri Bakanlığı
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » Enerji ve Tabii Kaynaklar
 » İçişleri Bakanlığı
 » İçişleri Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Kültür Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Maliye Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Eğitim Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Milli Savunma Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sağlık Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Turizm Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Ulaştırma Bakanlığı
 » Yerel Yönetimler
 » Yerel Yönetimler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » YÖK ve Üniversiteler
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Türk Silahlı Kuvvetleri
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Sivil Toplum Kuruluşları
 » Engelli Haberleri
 » Engelli Haberleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Türk Cumhuriyetleri
 » Spor
 » Spor
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » Basın Yayın Kuruluşları
 » E-Devlet
 » E-Devlet

100 Bin Kişiye İş İmkanı

İŞKUR, bu yıl 100 binden fazla işsizi yurtiçi ve yurtdışında işle buluşturacak. Halen kurumun portföyünde 4 bine yakın iş için yaklaşık 12 bin açık pozisyon var.

İş arayanların İŞKUR'a kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları, kayıt esnasında fiili askerlik görevinde bulunmamaları, Türk vatandaşı olmaları gerekiyor. Kayıt için nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi geçerli belgelerden biri isteniyor. Kişilerin mesleklerinin tespitinde beyan esas alınıyor.

Ayrıca özürlüler için, Sağlık Kurulu Raporu aslı veya onaylı örneği isteniyor. Eski hükümlüler için ise Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınmış Eski Hükümlü Belgesi veya Cumhuriyet Savcılıkları'nca tasdik edilen Tahliye Edilen Eski Hükümlüye Ait Durum Bildirme Formu talep ediliyor. Terörden etkilenenlerden de terörden etkilendiğine dair Durum Belgesi ve İş İstek Formu isteniyor. Başvurular kurumun 81 il ve ilçe müdürlüklerine yapılıyor.


İŞGÜCÜ YETİŞTİRME KURSLARI

İŞKUR, istihdamın artırılması ve işgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, Aktif İşgücü Programları çerçevesinde İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları, Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Yönelik Meslek Edindirme Kursları, Meslek Geliştirme Kursları, Özürlülere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Faaliyetleri, Hükümlülerin Mesleki Eğitimine Yönelik Çalışmalar ile İşsizlik Sigortası Kapsamında İşsizlere Verilen Eğitimler başlıklarında eğitimler veriyor.


İŞKUR İLANLARINDAN NASIL HABERDAR OLABİLİRSİNİZ?

* İş müdürlüklerine başvuru: İş arayanlar ve işverenler il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilir. Müdürlüklerin adresleri www.iskur.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

* İnternet üzerinden başvuru: İş arayanlar ve işverenler internet üzerinden de kuruma (www.iskur.gov.tr) başvurabilir. Ardından işe başvuru-davet-görüşme süreçlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilirler. İnternet üzerinden işlem yapabilmek için "kullanıcı kaydı" oluşturmak gerekiyor. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sisteminde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz. Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, TC kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Öğrenim bilgilerinizi ve meslek bilgilerinizi girmeniz zorunlu. Eğer daha önce KPSS sınavına girmişseniz, sınav sonuçlarınız otomatik olarak sistem tarafından yüklenecektir. "Online işlemler & İstihdam & Bana uygun işler" adımından size uygun olan açık işlere başvurabilirsiniz. Başvurunuzun durumunu takip etmek içinse "Başvurularım" adımını kullanabilirsiniz. İşverenler, sistem girişi, "İşveren girişi" bağlantısına tıklandıktan sonra TC kimlik numarası, şifre ve işveren üyeliği sırasında verilen İŞKUR numarası girilerek yapılabilir. İşyerinizin sistemde daha önce kayıtlı olup olmadığını, "İşveren olarak kayıtlı mıyım?" ekranından sorgulamalısınız. İşyeri kaydı oluşturulmasından sonra kurum personeli tarafından işyerinin onaylanması işlemi yapılmadan işveren olarak sisteme giremezsiniz. İşyeri kaydınızın onaylanması için işyerinizin bulunduğu il/şube müdürlüğüyle iletişime geçmeniz gerekiyor. İşveren olarak, halen yayınlanmakta olan iş ilanınıza uygun iş arayanları listeleyebilirsiniz. İş arayanlar, işe uygun iş arayanlar arasından rasgele olarak ve rasgele sırada listelenirler. Listelenen iş arayanların özgeçmişlerini "detay" bağlantısını kullanarak inceleyebilir, uygun gördüklerinizi iş ilanına seçebilirsiniz.

* 180 İş Danışma Servisi: İşverenler, eleman ilanı vermeden önce 180 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilir ve bu yolla eleman ihtiyaçlarını karşılayabilir. İşverenlerin ihtiyaç duydukları eleman talepleri "180 İş Danışma Servisi" tarafından alındığı andan itibaren işleme konularak hizmetlerin en kısa zamanda yapılması sağlanıyor. İş arayanlar da mesleğine ve niteliğine uygun iş olup olmadığını 180 numaralı telefonu arayarak öğrenebilir. İş arayanların mesleklerine ve niteliklerine uygun iş olup olmadığı "180 İş Danışma Servisi" tarafından anında bildiriliyor, uygun iş olması halinde kuruma davet ediliyorlar.

İŞ ARAYANLAR NE YAPMALI?

* En yakın İŞKUR şubesine başvurarak kayıt yaptırmalı ve en uygun iş hakkında bilgi edinilmeli.

* Gazete ilanları incelenmeli.

* Meslek odaları, dernekler ve sendikalardan hangi illerde, hangi firmalarda, hangi işlerde istihdam olanağı olduğu konusunda bilgi edinilebilir.

* En son bitirilen okulun mezunlar derneği varsa size iş olanakları hakkında bilgi vermekte daha istekli davranabilir.

* Akraba, komşu ve arkadaşlarınıza kısa bir özgeçmişinizi ve ne tür bir iş aradığınızı belirten bir sayfalık bir açıklama yazıp vererek iş bulma konusunda yardımlarını alabilirsiniz.

GÜNDE 5-8 BAŞVURU YAPIN

Hedef olarak günde beş ile sekiz başvuru yapılmasını öneren İŞKUR'a göre, asıl meslekten farklı olarak gelen iş teklifini uzun vadeli olarak düşünmeden reddetmemek gerekiyor.

İŞKUR'un ücrete ilişkin önerisi şöyle: "Son işinizden daha az para kazanacağınız işleri göz ardı etmeyin. Ücretin yanında sağlanan, ikramiye, sosyal yardım, ödül gibi maddi olanaklar hesaplandığında net kazancınız, önceki işinizde kazandığınızdan çok daha fazla olabilir."
Her gün en az bir saatin başvuru mektubu yazmaya ayrılması gerektiğini belirten İŞKUR, işverenlerle bağlantı kurabilmek için telefon rehberi ve telefonun kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor.

İŞ-KUR; 25.02.2009
İlgili Haberler
1 Mayıs Resmi Tatil Oluyor
10.04.2009
100 Bin Kişiye İş İmkanı
25.02.2009
SGK 400 Sözleşmeli Avukat alımı
17.02.2009
Tuzla'da İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Başladı
29.07.2008
İş Müfettişi Yardımcılığı Giriş Sınavı
29.07.2008
SSK ve BAĞ-KUR Prim Alacaklarının Yapılandırılması
25.07.2008
EMemleketim.Com vatandaşların kamu hizmetine sunulmuş olan e-hizmetlere kolay ulaşmaları amacıyla
kişisel özverilerle oluşturulmuştur ve Resmi Kurumlar ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır
EMemleketim.com © 2010 | Reklam | Sitene Ekle

Ekoorganik    Teknik Sözlük    Sağlık Rehberi